dexlansoprazole, kapsulë gojore

dexlansoprazole, kapsulë gojore

Pikat kryesore për dexlansoprazole

 • Kapsula orale e dexlansoprazole është në dispozicion si një ilaç gjenerik dhe një markë. Emri i markës: Dexilant.
 • Dexlansoprazole vjen vetëm në formën e një kapsulë të lëshimit të vonuar që merrni me gojë. Lëshimi i vonuar do të thotë që ilaçi lëshohet në trupin tuaj më ngadalë.
 • Kapsula orale e dexlansoprazole përdoret për të zvogëluar sasinë e acidit në stomakun tuaj. Përdoret për të trajtuar urthin e shkaktuar nga sëmundja e refluksit gastroesophageal (GERD). Përdoret gjithashtu për të trajtuar ezofagitin eroziv (inflamacion dhe ulçerim të rreshtimit të ezofagut tuaj).
 • Paralajmërime të rëndësishme

  • Paralajmërim i rëndë diarre: Ky ilaç mund të rrisë rrezikun tuaj për diarre të rëndë. Diarre e rëndë mund të shkaktohet nga një infeksion në zorrët tuaja të quajtura Clostridium difficile. Telefononi menjëherë mjekun tuaj nëse keni shenja të kësaj gjendje. Simptomat përfshijnë stool me ujë, dhimbje në stomak dhe një ethe që nuk do të largohet.
  • Frakturat e kockave (pushimet) Paralajmërim: Njerëzit që e kanë marrë këtë ilaç në doza të shumta në ditë për një vit ose më gjatë mund të kenë një rrezik të shtuar të pushimeve të kockave. Këto fraktura mund të kenë më shumë të ngjarë të ndodhin në hip, dore ose shpinë. Ju duhet ta merrni këtë ilaç saktësisht siç përshkruhet nga mjeku juaj, në dozën më të ulët të mundshme, dhe për kohën më të shkurtër të nevojshme. Bisedoni me mjekun tuaj për rrezikun tuaj për thyerje të kockave.
  • Paralajmërimi i dëmtimit të veshkave: Ky ilaç mund të shkaktojë dëme në veshka. Thirrni mjekun tuaj nëse keni dhimbje në krah (dhimbje në anën dhe shpinë) ose ndryshime në urinim gjatë trajtimit.
  • CLE dhe SLE Paralajmërim: Dexlansoprazole mund të shkaktojë lupus eritematosus të lëkurës (CLE) dhe lupus eritematoz sistemik (SLE). CLE dhe SLE janë sëmundje autoimune. Simptomat e CLE mund të shkojnë nga një skuqje në lëkurë dhe hundë, në një skuqje të ngritur, me luspa, të kuqe ose vjollcë në pjesë të caktuara të trupit. Simptomat e SLE mund të përfshijnë ethe, lodhje, humbje peshe, mpiksje gjaku, urth dhe dhimbje në stomak. Nëse keni ndonjë nga këto simptoma, telefononi mjekun tuaj.
  • Polipet e gjëndrave fonde Paralajmërimi: Përdorimi afatgjatë (veçanërisht mbi një vit) të dexlansoprazole mund të shkaktojë polipe të gjëndrave fondike. Këto polipe janë rritje në rreshtimin e stomakut tuaj që mund të bëhen kanceroze. Për të ndihmuar në parandalimin e këtyre polipeve, duhet ta përdorni këtë ilaç për sa më të shkurtër sa të jetë e mundur.
  • Paralajmërimi i mungesës së vitaminës B12: Ky ilaç zvogëlon sasinë e acidit në stomakun tuaj. Ju duhet acid në stomak për të thithur vitaminën B12. Nëse e keni marrë këtë ilaç për më shumë se tre vjet, bisedoni me mjekun tuaj.

  isfarë është dexlansoprazole?

  Dexlansoprazole është një ilaç pa recetë. Ajo vjen si një kapsulë gojore me lëshim të vonuar. Drogat e lëshimit të vonuar lëshohen në trupin tuaj më ngadalë.

  Kapsula orale e dexlansoprazole është në dispozicion si deshkat e drogës me emër markë. Alsoshtë gjithashtu në dispozicion si një ilaç gjenerik. Barnat gjenerike zakonisht kushtojnë më pak. Në disa raste, ato mund të mos jenë të disponueshme në çdo forcë ose formë si versioni i markës.

  Pse është përdorur

  Dexlansoprazole përdoret për të zvogëluar sasinë e acidit në stomakun tuaj. Trajton urthin e shkaktuar nga sëmundja e refluksit gastroesophageal (GERD) dhe ezofagiti eroziv (inflamacioni i ezofagut tuaj).

  Si funksionon

  Dexlansoprazole i përket një klase të ilaçeve të quajtur frenues të pompës proton (PPI). Një klasë e barnave është një grup ilaçesh që funksionojnë në një mënyrë të ngjashme. Këto ilaçe shpesh përdoren për të trajtuar kushte të ngjashme.

  Dexlansoprazole funksionon duke zvogëluar sasinë e acidit në stomakun tuaj. Ai gjithashtu e mban acidin të hyjë në ezofagun tuaj. Kjo ndihmon në lehtësimin e simptomave tuaja të djegies së zemrës, të tilla si një ndjenjë e djegur në gjoks ose fyt, një shije të thartë në gojën tuaj ose duke u varrosur. Ndihmon gjithashtu në lehtësimin e simptomave të ezofagitit eroziv, të tilla si telashe ose dhimbje kur gëlltisni, një dhimbje të fytit ose një zë i ashpër.

  Dexlansoprazole Efektet anësore

  Kapsula orale e dexlansoprazole nuk shkakton përgjumje, por mund të shkaktojë efekte të tjera anësore.

  efekte anësore më të zakonshme

  Efektet anësore më të zakonshme të dexlansoprazolit përfshijnë:

  • diarre
  • dhimbje në stomak
  • nauze
  • Të vjella
  • gaz
  • Infeksioni i sipërm i frymëmarrjes, siç është i ftohti i zakonshëm

  nëse këto Efektet anësore janë të buta, ato mund të largohen brenda disa ditësh ose disa javësh. Nëse ata janë më të rëndë ose nuk ikin, bisedoni me mjekun ose farmacistin tuaj.

  Efektet anësore serioze

  Thirrni menjëherë mjekun tuaj nëse keni efekte anësore serioze. Thirrni 911 nëse simptomat tuaja ndjehen kërcënuese për jetën ose nëse mendoni se keni një urgjencë mjekësore. Efektet anësore serioze dhe simptomat e tyre mund të përfshijnë sa vijon:

  • Clostridium difficile, një infeksion që shkakton diarre të rëndë. Simptomat mund të përfshijnë:
  UL>
 • Mungesa e vitaminës B12. Ky ilaç zvogëlon sasinë e acidit në stomakun tuaj. Ju duhet acid në stomak për të thithur vitaminën B12. Nëse e keni marrë këtë ilaç për më shumë se tre vjet, bisedoni me mjekun tuaj. Ata mund të bëjnë teste gjaku për të kontrolluar nivelin tuaj të vitaminës B12. Simptomat e një mangësie mund të përfshijnë:
  Appetiti
 • mishrat e gjakderdhjes
 • Nivele të ulëta të magnezit. Ky ilaç mund të shkaktojë nivele të ulëta të magnezit nëse e keni marrë atë për tre muaj ose më gjatë. Kjo gjendje mund të jetë serioze. Mjeku juaj mund të monitorojë nivelet e magnezit tuaj gjatë trajtimit tuaj me këtë ilaç. Ata gjithashtu mund t'ju thonë që të merrni një shtesë të magnezit. Simptomat e niveleve harmoniqhealth.com të ulëta të magnezit mund të përfshijnë:
 • Konfiskimet
 • marramendje
 • Ritmi jonormal ose i shpejtë i zemrës
 • Jitters
 • dridhjet (lëvizjet e lëkundura ose lëkundja)
 • Dobësia e muskujve
 • Spazma në duart dhe këmbët tuaja
 • ngërçet ose dhimbjet e muskujve
 • Spazmat e kutisë suaj të zërit
 • Reaksione serioze alergjike. Simptomat mund të përfshijnë:
 • skuqje
 • ënjtje të fytyrës tuaj
 • Frakturat e kockave (pushimet). Këto fraktura mund të kenë më shumë të ngjarë të ndodhin në hip, dore ose shpinë.
 • Lupus eritematoz i lëkurës (CLE). Simptomat mund të përfshijnë:
 • skuqje në lëkurë dhe hundë
 • e ngritur, e kuqe, me luspa, e kuqe ose skuqje e purpurt në trupin tuaj
 • Lupus erytematosus sistemik (SLE). Simptomat mund të përfshijnë:
  LI> Uthë zemra
 • Polipet e gjëndrave fonde (zakonisht nuk shkaktojnë simptoma)
 • Përgjegjësia: Qëllimi ynë është t'ju ofrojmë informacionin më të rëndësishëm dhe aktual. Sidoqoftë, për shkak se ilaçet prekin secilin person ndryshe, ne nuk mund të garantojmë që ky informacion përfshin të gjitha efektet anësore të mundshme. Ky informacion nuk është një zëvendësues i këshillave mjekësore. Gjithmonë diskutoni efektet anësore të mundshme me një profesionist të kujdesit shëndetësor i cili njeh historinë tuaj mjekësore.

  dexlansoprazole mund të bashkëveprojë me ilaçe të tjera

  Kapsula orale dexlansoprazole mund të bashkëveprojë me ilaçe, vitamina ose barishte të tjera që mund të merrni. Një ndërveprim është kur një substancë ndryshon mënyrën se si funksionon një ilaç. Kjo mund të jetë e dëmshme ose të parandalojë që droga të funksionojë mirë.

  Për të ndihmuar në shmangien e ndërveprimeve, mjeku juaj duhet të menaxhojë me kujdes të gjitha ilaçet tuaja. Sigurohuni që t'i tregoni mjekut tuaj për të gjitha ilaçet, vitaminat ose bimët që po merrni. Për të zbuluar se si mund të bashkëveprojë ky ilaç me diçka tjetër që po merrni, bisedoni me mjekun ose farmacistin tuaj.

  Shembuj të ilaçeve që mund të shkaktojnë ndërveprime me dexlansoprazole janë renditur më poshtë.

  Droga që nuk duhet të përdorni me dexlansoprazole

  Mos i merrni këto ilaçe me dexlansoprazole. Bërja e kësaj mund të shkaktojë efekte të rrezikshme në trupin tuaj. Shembuj të këtyre ilaçeve përfshijnë:

  • ilaçe HIV, siç është atazanavir. Marrja e dexlansoprazole me një nga këto ilaçe HIV mund të ulë sasinë e këtij ilaçi HIV në trupin tuaj. Kjo do të thotë që ilaçi HIV nuk do të funksionojë gjithashtu për të trajtuar HIV. Ju madje mund të zhvilloni rezistencë ndaj HIV. Kjo do të thotë që virusi HIV nuk do t'i përgjigjet më trajtimit me atë ilaç.

  Shembuj të atyre ilaçeve përfshijnë:

  • Esterët e ampicilinës. Dexlansoprazole mund ta mbajë trupin tuaj të mos thithë antibiotikë, siç është ampicilina, mirë. Ampicillin mund të mos funksionojë gjithashtu për të trajtuar infeksionin tuaj.
  • Ketoconazole. Dexlansoprazole mund ta mbajë trupin tuaj të mos thithë mirë ketokonazolin. Ketokonazoli mund të mos funksionojë gjithashtu për të trajtuar infeksionin tuaj.
  • mycophenolate mofetil (MMF). Dexlansoprazole mund ta mbajë trupin tuaj të mos thithë mirë MMF. Kjo do të thotë që MMF mund të mos funksionojë gjithashtu. Nuk dihet se si kjo mund të ndikojë në rrezikun tuaj të refuzimit të organeve. Nëse merrni MMF, pyesni mjekun tuaj nëse dexlansoprazole është e sigurt për ju.
  • Kripërat e hekurit. Dexlansoprazole mund ta mbajë trupin tuaj të mos thithë plotësisht hekurin.
  • Erlotinib. Dexlansoprazole mund ta mbajë trupin tuaj të mos thithë mirë erlotinib. Erlotinib mund të mos funksionojë gjithashtu për të trajtuar kancerin tuaj.

  Ndërveprimet që mund t'i bëjnë ilaçet tuaja më pak të efektshme

  Kur përdoren ilaçe të caktuara me dexlansoprazole, ato mund të mos funksionojnë gjithashtu. Kjo për shkak se sasia e këtyre ilaçeve në trupin tuaj mund të ulet. Shembuj të këtyre ilaçeve përfshijnë:

  • Esterët e ampicilinës. Dexlansoprazole mund ta mbajë trupin tuaj të mos thithë antibiotikë, siç është ampicilina, mirë. Ampicillin mund të mos funksionojë gjithashtu për të trajtuar infeksionin tuaj.
  • Ketoconazole. Dexlansoprazole mund ta mbajë trupin tuaj të mos thithë mirë ketokonazolin. Ketokonazoli mund të mos funksionojë gjithashtu për të trajtuar infeksionin tuaj.
  • mycophenolate mofetil (MMF). Dexlansoprazole mund ta mbajë trupin tuaj të mos thithë mirë MMF. Kjo do të thotë që MMF mund të mos funksionojë gjithashtu. Nuk dihet se si kjo mund të ndikojë në rrezikun tuaj të refuzimit të organeve. Nëse merrni MMF, pyesni mjekun tuaj nëse dexlansoprazole është e sigurt për ju.
  • Kripërat e hekurit. Dexlansoprazole mund ta mbajë trupin tuaj të mos thithë plotësisht hekurin.
  • Erlotinib. Dexlansoprazole mund ta mbajë trupin tuaj të mos thithë mirë erlotinib. Erlotinib mund të mos funksionojë gjithashtu për të trajtuar kancerin tuaj.

  Përgjegjësia: Qëllimi ynë është t'ju ofrojmë informacionin më të rëndësishëm dhe aktual. Sidoqoftë, për shkak se ilaçet bashkëveprojnë ndryshe në secilin person, ne nuk mund të garantojmë që ky informacion përfshin të gjitha ndërveprimet e mundshme. Ky informacion nuk është një zëvendësues i këshillave mjekësore. Gjithmonë flisni me profesionistin tuaj të kujdesit shëndetësor për ndërveprimet e mundshme me të gjitha ilaçet me recetë, vitaminat, bimët dhe shtesat, dhe ilaçet pa recetë që po merrni.

  Paralajmërimet Dexlansoprazole

  Ky ilaç vjen me disa paralajmërime.

  Paralajmërimi i alergjisë

  Dexlansoprazole mund të shkaktojë një reaksion të rëndë alergjik të quajtur anafilaksi. Simptomat mund të përfshijnë:

  • skuqje
  • ënjtje të fytyrës tuaj
  • Shtrëngimi i fytit
  • Problemi i frymëmarrjes

  Nëse i zhvilloni këto simptoma, telefononi 911 ose shkoni në dhomën më të afërt të urgjencës.

  Mos e merrni përsëri këtë ilaç nëse keni pasur ndonjëherë një reagim alergjik ndaj tij. Marrja e tij përsëri mund të jetë fatale (shkaktoni vdekjen).

  Paralajmërime për njerëzit me kushte të caktuara shëndetësore

  Për njerëzit me probleme të mëlçisë: Nëse keni probleme të mëlçisë ose një histori të sëmundjes së mëlçisë, mund të mos jeni në gjendje ta pastroni këtë ilaç nga tuaj Trupi mirë. Nëse keni sëmundje të moderuar të mëlçisë, mjeku juaj mund të zvogëlojë dozën tuaj të këtij ilaçi. Nuk dihet nëse ky ilaç është i sigurt për njerëzit me sëmundje të rëndë të mëlçisë.

  Për njerëzit me mungesë të vitaminës B12: Nëse e keni marrë këtë ilaç për më shumë se tre vjet, mund të ndikojë se sa mirë trupi juaj mund të thithë vitaminën B12. Ky ilaç mund të shkaktojë mungesë të vitaminës B12. Nëse tashmë keni një mungesë të vitaminës B12, rreziku juaj për një mungesë të rëndë mund të jetë më i lartë.

  Për njerëzit me osteoporozë: Njerëzit që kanë marrë doza të shumta në ditë të këtij ilaçi për një vit ose më gjatë mund të kenë një rrezik të shtuar të frakturave të kockave. Nëse tashmë keni osteoporozë, rreziku juaj është edhe më i lartë.

  Për njerëzit me nivele të ulëta të magnezit në gjakun e tyre: Ky ilaç mund të shkaktojë nivele të ulëta të magnezit nëse e keni marrë atë për 3 muaj ose më gjatë. Nëse tashmë keni nivele të ulëta të magnezit, rreziku juaj për nivele të ulëta të ulëta mund të jetë më i lartë.

  Paralajmërimet për grupet e tjera

  Për gratë shtatzëna: Nuk ka studime me përdorim dexlansoprazole në gratë shtatzëna për të përcaktuar rrezikun e marrjes së ilaçit gjatë shtatëzanisë.

  Bisedoni me mjekun tuaj nëse jeni shtatzënë ose po planifikoni të mbeteni shtatzënë. Ky ilaç duhet të përdoret vetëm në shtatëzani nëse është e nevojshme qartë.

  Për gratë që ushqehen me gji: Nuk dihet nëse dexlansoprazole kalon në qumështin e gjirit. Nëse ndodh, mund të shkaktojë efekte anësore tek një fëmijë i cili ushqehet me gji. Flisni me mjekun tuaj nëse e ushqeni me gji fëmijën tuaj. Ju mund të duhet të vendosni nëse do të ndaloni ushqyerjen me gji ose të ndaloni marrjen e këtij ilaçi.

  Për fëmijët: Nuk është vërtetuar se ky ilaç është i sigurt dhe efektiv për t'u përdorur tek fëmijët më të vegjël se 12 vjet.

  Si të marrësh dexlansoprazole

  Të gjitha dozat e mundshme dhe format e ilaçeve mund të mos përfshihen këtu. Doza juaj, forma e drogës dhe sa shpesh ju merrni ilaçin do të varet nga:

  • Mosha juaj
  • gjendja që trajtohet
  • Ashpërsia e Gjendja juaj
  • Kushtet e tjera mjekësore Ju keni
  • Si reagoni ndaj dozës së parë

  Generic: dexlansoprazole

  • Forma: Kapsula orale e lëshimit të vonuar
  • Fuqitë: 60 mg

  Marka: Dexilant

  < UL>
 • Forma: Kapsula orale e lëshimit të vonuar
 • Fuqitë: 30 mg, 60 mg
 • dozimi i të rriturve (moshat 18 vjeç e më të vjetër)

  • Dozimi tipik: 30 mg i marrë një herë në ditë.
  • Gjatësia tipike e terapisë: Katër javë.
  • Gjatësia tipike e terapisë: Katër javë.
  • doza për ezofagitin eroziv

   dozimi i të rriturve (moshat 18 vjeç dhe më të vjetër)

  • Doza tipike:
  • për trajtim: 60 mg të marra një herë në ditë.
  • Për parandalimin (mirëmbajtjen): 30 mg të marra një herë në ditë.
 • Gjatësia tipike e terapisë: Deri në tetë javë për trajtim. Për terapinë e mirëmbajtjes, studimet nuk e zgjatën trajtimin përtej gjashtë muajve. Mjeku juaj mund t'ju tregojë më shumë.
 • dozimi i fëmijëve (moshat 12–17 vjeç)

  • Dozimi tipik:
  • për trajtim: 60 mg të marra një herë në ditë.
  • Për parandalimin (mirëmbajtjen): 30 mg të marra një herë në ditë.
 • Gjatësia tipike e terapisë: Deri në tetë javë për trajtim. Për terapinë e mirëmbajtjes, studimet nuk e zgjatën trajtimin përtej 16 javëve. Mjeku i fëmijës tuaj mund t'ju tregojë më shumë.
 • dozimi i fëmijëve (moshat 0–11 vjeç)

  Nuk është vërtetuar se ky ilaç është i sigurt dhe efektiv për t'u përdorur tek fëmijët më të vegjël se 12 vjet.

  Paralajmërimet e dozimit

  Për njerëzit me sëmundje të moderuar të mëlçisë: Dozimi juaj maksimal nuk duhet të jetë më shumë se 30 mg në ditë.

  Përgjegjësia: Qëllimi ynë është t'ju ofrojmë informacionin më të rëndësishëm dhe aktual. Sidoqoftë, për shkak se ilaçet prekin secilin person ndryshe, ne nuk mund të garantojmë që kjo listë përfshin të gjitha dozat e mundshme. Ky informacion nuk është një zëvendësues i këshillave mjekësore. Gjithmonë flisni me mjekun ose farmacistin tuaj për dozat që janë të përshtatshme për ju.

  Merrni si të drejtuar

  Kapsula orale e dexlansoprazole përdoret për trajtim afatshkurtër. Ajo vjen me rreziqe serioze nëse nuk e merrni siç përshkruhet.

  Nëse ndaloni ta merrni ilaçin papritmas ose nuk e merrni fare: dëmtimi i acidit në ezofagun tuaj mund të mos shërohet. Gjithashtu, simptomat tuaja të djegies së zemrës ose ezofagitit eroziv nuk do të përmirësohen.

  Nëse ju mungojnë doza ose nuk e merrni ilaçin në orar: Ilaçi juaj mund të mos funksionojë gjithashtu ose mund të ndalojë së punuari plotësisht. Që ky ilaç të funksionojë mirë, një sasi e caktuar duhet të jetë në trupin tuaj në çdo kohë.

  Nëse merrni shumë: mund të keni nivele të rrezikshme të ilaçit në trupin tuaj. Simptomat e një mbidozimi të këtij ilaçi mund të përfshijnë:

  UL>
 • Presioni i lartë i gjakut
 • Ndezjet e nxehta
 • Mbërthimi
 • Dhimbja në zonën e fytit tuaj
 • Humbja e peshës
 • Nëse mendoni se keni marrë shumë nga kjo ilaç, telefononi mjekun tuaj ose kërkoni udhëzime nga Shoqata Amerikane e Qendrave të Kontrollit të Poisonit në 1-800-222-1222 ose përmes mjetit të tyre në internet. Por nëse simptomat tuaja janë të rënda, telefononi 911 ose shkoni menjëherë në dhomën më të afërt të urgjencës.

  Çfarë të bëni nëse ju mungon një dozë: Merrni dozën tuaj sa më shpejt që të mbani mend. Por nëse mbani mend vetëm disa orë para dozës tuaj të planifikuar të radhës, merrni vetëm një dozë. Asnjëherë mos u përpiqni të kapni duke marrë dy doza menjëherë. Kjo mund të rezultojë në efekte anësore të rrezikshme.

  Si të tregoni nëse ilaçi po funksionon: Simptomat tuaja të urthit ose ezofagitit eroziv duhet të përmirësohen.

  Konsiderata të rëndësishme për marrjen e dexlansoprazole

  Mbani në mend këto konsiderata nëse mjeku juaj përshkruan dexlansoprazole për ju.

  Përgjithshëm

  • Ju mund të merrni dexlansoprazole me ose pa ushqim.
  • Mos përtyp kapsulat dexlansoprazole. Gëlltitni ato të plota. Ju mund të hapni kapsulat dhe t'i spërkatni ato në një sasi të vogël të ushqimit të butë ose të lëngshëm. Gëlltisni menjëherë përzierjen e drogës.
  • Mbajeni atë midis 68 ° F dhe 77 ° F (20 ° C dhe 25 ° C).
  • Mos e ruani këtë ilaç në zona me lagështi ose të lagur, siç janë banjat.

  Ju nuk duhet të keni nevojë për një recetë të re që ky ilaç të rimbushet. Mjeku juaj do të shkruajë numrin e rimbushjeve të autorizuara në recetën tuaj.

  Udhëtoni

  Kur udhëtoni me ilaçet tuaja:

  • Gjithmonë mbani ilaçet tuaja me vete. Kur fluturoni, mos e vendosni kurrë në një çantë të kontrolluar. Mbajeni atë në çantën tuaj të mbartur.
  • Mos u shqetësoni për makinat me rreze X të aeroportit. Ata nuk mund të dëmtojnë ilaçet tuaja.
  • Ju mund të duhet të tregoni stafin e aeroportit etiketën e farmacisë për ilaçet tuaja. Gjithmonë mbani me vete enën origjinale të etiketuar me recetë.
  • Mos e vendosni këtë ilaç në ndarjen e dorezës së makinës suaj ose lëreni atë në makinë. Sigurohuni që të shmangni bërjen e kësaj kur moti është shumë i nxehtë ose shumë i ftohtë.

  Kjo mund të ndihmojë të siguroheni që të qëndroni të sigurt ndërsa merrni këtë ilaç. Këto çështje përfshijnë:

  • Funksioni i mëlçisë. Mjeku juaj mund të bëjë teste gjaku për të kontrolluar se sa mirë po funksionon mëlçia juaj. Nëse keni sëmundje të mëlçisë, mjeku juaj mund të zvogëlojë dozën tuaj të këtij ilaçi.
  • Diarre. Tregoni mjekut tuaj nëse keni diarre të rëndë që nuk do të largohet. Mjeku juaj mund të kontrollojë për të parë nëse keni një infeksion të shkaktuar nga Clostridium difficile.
  • Nivelet e magnezit. Ky ilaç mund të ulë nivelin e magnezit në gjakun tuaj. Mjeku juaj mund të kontrollojë nivelin e gjakut të magnezit gjatë trajtimit. Ju mund të keni nevojë të merrni shtesa magnezi.
  • Nivelet e vitaminës B12. Ky ilaç mund të ulë nivelet e vitaminës B12 në trupin tuaj. Mjeku juaj mund të kontrollojë nivelet tuaja të vitaminës B12. Ju mund të keni nevojë të keni injeksione të vitaminës B12.
  • Forca e kockave. Mjeku juaj mund të bëjë teste për të parë nëse keni osteoporozë. Ky ilaç mund të rrisë rrezikun tuaj të frakturave të kockave të lidhura me osteoporozën.

  Disponueshmëria

  Jo çdo farmaci e rezervon këtë ilaç. Kur plotësoni recetën tuaj, sigurohuni që të telefononi përpara për t'u siguruar që farmacia juaj ta mbajë atë.

  Autorizimi paraprak

  Shumë kompani të sigurimeve kërkojnë një autorizim paraprak për këtë ilaç. Kjo do të thotë që mjeku juaj do të duhet të marrë miratimin nga kompania juaj e sigurimeve përpara se kompania juaj e sigurimeve të paguajë për recetën.

  A ka ndonjë alternativë?

  Ka ilaçe të tjera në dispozicion për të trajtuar gjendjen tuaj. Disa mund të jenë më të përshtatshëm për ju se të tjerët. Bisedoni me mjekun tuaj për opsionet e tjera të drogës që mund të funksionojnë për ju.

  Përgjegjësia: Lajmet mjekësore sot kanë bërë çdo përpjekje për të siguruar që të gjitha informacionet janë faktikisht të sakta, gjithëpërfshirëse dhe të azhurnuara. Sidoqoftë, ky artikull nuk duhet të përdoret si zëvendësues i njohurive dhe ekspertizës së një profesionisti të licencuar të kujdesit shëndetësor. Gjithmonë duhet të konsultoheni me mjekun tuaj ose një profesionist tjetër të kujdesit shëndetësor përpara se të merrni ndonjë ilaç. Informacioni i drogës që përmbahet këtu është subjekt i ndryshimit dhe nuk ka për qëllim të mbulojë të gjitha përdorimet e mundshme, udhëzimet, masat paraprake, paralajmërimet, ndërveprimet e drogës, reaksionet alergjike ose efektet anësore. Mungesa e paralajmërimeve ose informacioneve të tjera për një ilaç të caktuar nuk tregon se kombinimi i ilaçeve ose ilaçeve është i sigurt, efektiv ose i përshtatshëm për të gjithë pacientët ose të gjitha përdorimet specifike.

  • Refluksi i acidit/GERD
  • Gastrointestinal/gastroenterologji

  Lajmet mjekësore sot kanë udhëzime të rrepta ndihmuese dhe tërheq vetëm nga studimet e rishikuara nga kolegët, kërkime akademike institucionet, dhe revistat mjekësore dhe shoqatat. Ne shmangim përdorimin e referencave terciare. Ne i lidhim burimet parësore - përfshirë studimet, referencat shkencore dhe statistikat - brenda secilit artikull dhe gjithashtu i rendisim ato në seksionin e burimeve në fund të artikujve tanë. Ju mund të mësoni më shumë rreth asaj se si ne sigurojmë që përmbajtja jonë është e saktë dhe aktuale duke lexuar politikën tonë editoriale

  .
  -->